Денеска се подели помош за децата Роми вклучени во градинката „8ми Април“ во Шуто Оризари како одговор на пандемијата со COVID 19 (Видео)

      Во рамките на проектот „Зголемување на пристапот и партиципацијата на учениците Роми до квалитетен ран детски развој и основно образование“ денеска се подели помош за 136 деца Роми вклучени во предучилишно образование и ран детски развој во општина Шуто Оризари. Обезбедени се 136 прехрамбени и 136 хигиенски…

Continue Reading