ОТВОРЕН Е ПОВИКОТ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ ЗА СТИПЕНДИЈА (РМУСП)

Ромскиот едукативен фонд (РЕФ) е меѓународна фондација основана во 2005 година и е посветена на затворање на јазот во образовните исходи помеѓу Ромите и не-Ромите. Со поддршка на Фондациите Отворено општество, РЕФ обезбеди над 16, 500 стипендии за студенти Роми во последните 20 години. РЕФ верува во системи за квалитетно…

Continue Reading