Грантови за граѓански организации за образовна инклузија на децата Роми

Ромскиот ресурсен центар (РРЦ) од Скопје и Центарот за семејно и детско згрижување од Атина (КМОП) денеска ја претставија грант шемата за доделување мали грантови за локални граѓански организации што работат на инклузија на ромската заедница. Директорката на КМОП-Скопје Марија Самарџиоска потенцира дека во понеделник ќе ги објават финалните документи и…

Continue Reading