ЈАВЕН ПОВИК БР.11/2019

Здружението за поддршка на маргинализирани групи „Ромски Ресурсен Центар“ – Скопје во партнерство со Асоцијација за Демократски Развој на Ромите Сонце – Тетово за потребите на проектот “Зголемување на пристапот и партиципацијата на децата Роми до квалитетен ран детски развој и основно образование “, објавува:   ЈАВЕН ПОВИК БР.11/2019 Здружението…

Continue Reading

ЈАВЕН ПОВИК БР.12/2019

Здружението за поддршка на маргинализирани групи „Ромски Ресурсен Центар“ – Скопје во партнерство со Асоцијација за Демократски Развој на Ромите Сонце – Тетово за потребите на проектот “Зголемување на пристапот и партиципацијата на децата Роми до квалитетен ран детски развој и основно образование “, објавува: ЈАВЕН ПОВИК БР.12/2019 За работен…

Continue Reading

Награда за најдобра бизнис идеја

Награда за најдобра бизнис идеја Тим на млади и амбициозни Роми од Шуто Оризари се првонаградените во натпреварот за најдобра бизнис идеа кој беше реализиран во рамки на Националниот Центар за Развој на Иновации, како дел од проектот СПИР – Социјално претприемништво за инклузија на Ромите. Голема благодарност до сите…

Continue Reading

Тренинг за социјално претприемништво

Тренинг за социјално претприемништво На 18, 19 и 20 септември 2017 година РРЦ организираше тренинг со 30 тина млади невработени Роми на тема социјално претприемништво. Преку дружење, смеење и работа РРЦ ги воведе младите Роми во терминот социјално претприемништво и ги запозна со можностите и бенефитите кои ги нуди социјалното…

Continue Reading

Средба со декани и професори од Педагошките факултети и Педагогија

Средба со декани и професори од Педагошките факултети и Педагогија На 10.07.2017 Ромскиот Ресурсен Центар и НВО СОНЦЕ од Тетово реализираа средба со Деканите на Педагошките факултети и Филозофскиот факулет во Скопје. Настанот се реализира во рамки на проектот “Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основното образование во…

Continue Reading

Успешен завршеток на проектот ,,НИЕ ГРАДИМЕ МОСТ ЗА НАШАТА ИДНИНА“

Успешен завршеток на проектот ,,НИЕ ГРАДИМЕ МОСТ ЗА НАШАТА ИДНИНА“ Успешно завршен проектот ,,НИЕ ГРАДИМЕ МОСТ ЗА НАШАТА ИДНИНА,, реализиран од страна на РРЦ – Скопје. Благодарност до сите вклучени страни и учесници кои несебично се вклучија во текот на овие шест месеци. Постигнати се сите цели предвидени, а денес…

Continue Reading

Социјални активности во рамки на проектот “Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во оснвното образоване на Р.Македонија”

Социјални активности во рамки на проектот “Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во оснвното образоване на Р.Македонија” Во рамки на проектот “Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во оснвното образоване на Р.Македонија” на ден 14.06.2017 (Среда) беше организирана посета на Зоолошката градина и Природонаучниот музеј во град Скопје,…

Continue Reading

Успешно завршена имплементација на проектот ,,Туторска поддршка на ученици Роми во основното образование во Р.Македонија”

Успешно завршена имплементација на проектот ,,Туторска поддршка на ученици Роми во основното образование во Р.Македонија” Успешно завршена имплементација на проектот ,,Туторска поддршка на ученици Роми во основното образование во Р.Македонија” Проектот е имплементиран од Ромски Ресурсен Центар-Скопје и Асоцијација за Демократски Развој на Ромите Сонце-Тетово. Туторска поддршка добиваа учениците од…

Continue Reading

 Реализација на активности од проект: „ Ние градиме мост за нашата иднина“

 Реализација на активности од проект: „ Ние градиме мост за нашата иднина“ Здружението за поддршка на маргинализирани групи „Ромски Ресурсен Центар“ – Скопје во рамки на проектот „Ние градиме мост за нашата иднина“ периодов ги реализираше планираните активности кои опфаќаа спроведување на предавања од областите: „Човекови права и малцински права“,…

Continue Reading

 Средба со Заменик претседателот на Владата на Република Македонија

Средба со Заменик претседателот на Владата на Република Македонија Претставници од Ромскиот Ресурсен Центар остварија средба со Заменик претседателот на Владата на Република Македонија, д-р Арбр Адеми. На средбата, Вицепремиерот Адеми, во името на Владата на Република Македонија упати честитка до двете организации РРОМА и Ромски Ресурсен Центар – добитници…

Continue Reading