Креирање на Стратегија за застапување за Пристап на студенти Роми до студентски домови
Студентите Роми - Медицинари учат вештини за застапување за време на зимски камп за застапување.
Студентите Роми - Медицинари учат вештини за застапување
Студентите Роми - Медицинари работат на креирање на Прирачник за застапување.

Повик за Обука за застапување за медицинари Роми

Ромски Ресурсен Центар (РРЦ) објавува повик за учество на Обука за застапување за Роми ученици / студенти на средно стручните медицински училишта / медицински факултети во Република Македонија. Оваа активност се имплементира во рамки на проектот “Kамп за застапување 2012“ како дел од програмата Јавно здравје/Програма за медицински стипендии за Роми (РХСП) - Компонента за застапување, при Фондацијата Отворено oпштество - Македонија (ФООМ).

За повеќе информации кликнете овде

Повик за практиканство за медицинари Роми

Ромски Ресурсен Центар (РРЦ) објавува повик за практиканство за Роми ученици / студенти на средно стручните медицински училишта / медицински факултети во Република Македонија. Оваа активност се имплементира во рамки на проектот “Kамп за застапување 2012“ како дел од програмата Јавно здравје/Програма за медицински стипендии за Роми (РХСП) - Компонента за застапување, при Фондацијата Отворено oпштество - Македонија (ФООМ).

За повеќе информации кликнете овде

Параправна помош

Од јули 2012 година, Ромскиот Ресурсен Центар започна со имплементација на иницијативата „Обезбедување на параправна поддршка и помош за населението од општина Шуто Оризари„. повеќе...

Средношколци Роми учат за кривично право

На 6 април 2013 година, во просториите на РРЦ се одржа третата работилница на Клубот на средношколци Роми во Шуто Оризари на тема “Кривично право“. повеќе...

  Здружение на граѓани 
  за подршка на маргинализирани групи
  “Ромски Ресурсен Центар“ - Скопје
  «Локација»
  «Контакт»
Почетна           
За РРЦ            
Услуги            
Програми         
 Активност          
Соработка         
Мултимедија      

      Следете не на: