Креирање на Стратегија за застапување за Пристап на студенти Роми до студентски домови
Студентите Роми - Медицинари учат вештини за застапување за време на зимски камп за застапување.
Студентите Роми - Медицинари учат вештини за застапување
Студентите Роми - Медицинари работат на креирање на Прирачник за застапување.

UNDP истражување

Програмата за развој при Обединетите нации (УНДП) и МОТ (Меѓународната организација на трудот) спроведоа Истражување за ставовите на вработените за вработување на Ромите, во кое што учествуваа двајца членови на тимот на РРЦ како локални консултанти.

Одржана 2ра средба со студенти на медицина во Скопје

На 28 ноември 2010 година, РРЦ го одржа вториот состанок со студентите и учениците Роми кои студираат медицина.

Студентите медицинари креираа свој блог

 За време на кампот за застапување имплементиран во Август 2010г., учесниците креираа сопствен блог.

  Здружение на граѓани 
  за подршка на маргинализирани групи
  “Ромски Ресурсен Центар“ - Скопје
  «Локација»
  «Контакт»
Почетна           
За РРЦ            
Услуги            
Програми         
 Активност          
Соработка         
Мултимедија      

      Следете не на: