Креирање на Стратегија за застапување за Пристап на студенти Роми до студентски домови
Студентите Роми - Медицинари учат вештини за застапување за време на зимски камп за застапување.
Студентите Роми - Медицинари учат вештини за застапување
Студентите Роми - Медицинари работат на креирање на Прирачник за застапување.

Одржана работилница на тема: Заштита на права на пациенти


На 27ми декември, во просториите на Ромскиот Ресурсен Центар се реализира работилница на тема „Заштита на права на пациенти„. Едуктивната работилница се одржа во рамки на проектот за Параправна поддршка во областа на здравствена и социјална заштита, поддржан од Фондацијата Отворено општество Македонија.

Одржана едукативна работилница со дечињата од детската градинка во општина Шуто Оризари

На 27ми декември, во просториите на детската градинка која функционира во рамките на општина Шуто Оризари, од страна на членовите на РРЦ беше одржана работилница на тема: Здрави раце - како правилно да си ги миеме рачињата. 

Одржан третиот форум во Заедницата на тема : "Бариери за пристап на жените и девојките Ромки од Шуто Оризари до услуги за репродуктивно здравје"

На 23ти декември, 2013 година, во основното училиште „Браќа Рамиз и Хамид„ се одржа третиот форум во заедницата на тема "Бариери за пристап на жените и девојките Ромки од Шуто Оризари до услуги за репродуктивно здравје".

Состанок со средношколци од Шуто Оризари за Академија за Младински Активизам

На 17.04.2013 во просториите на Ромскиот Ресурсен Центар се организираше информативна средба со млади средношколци од Шуто Оризари.

  Здружение на граѓани 
  за подршка на маргинализирани групи
  “Ромски Ресурсен Центар“ - Скопје
  «Локација»
  «Контакт»
Почетна           
За РРЦ            
Услуги            
Програми         
 Активност          
Соработка         
Мултимедија      

      Следете не на: