Slajd 1
Ромски Ресурсен Центар
Image is not available

Ромски Ресурсен Центар е самостојна стручна организација со цел да придонесе за развој на заедницата и за европската интеграција на Република Македонија.

Новости

June 3, 2024Настани / НовостиЛокалното Акциско Јадро за општина Шуто Оризари предводено од Ромскиот Ресурсен Центар na 28 мај 2024година  ја организираше првата средба на лидерската група од општина Шуто Оризари. Шуто Оризари продолжува посветено да работи на активностите за здружување на заедницата и поттикнување на поголема организираност и заедничко делување. Ова се потврди… [...]
November 23, 2023UncategorizedГенералниот менаџер на Ромскиот Ресурсен Центар, Себихан Демировски, ја најави донаторската акција која се организира во рамките на проектот „Здружи се за заедницата“ кој е имплементиран од Здружението „Конект“. Проектот е финансиран од УСАИД. Донаторската акција ќе се реализира во недела на 26.11.2023 во општина Шуто Оризари во новиот пазар… [...]
November 20, 2023UncategorizedРомскиот Ресурсен Центар се придружува на акцијата за Денови за донирање и се организираат во рамките на проектот „Здружи се за заедницата“ кој го спроведува Здружението „Конект“. Проектот финансиски е поддржан од УСАИД. РРЦ ја организира кампањата „ТОПОЛ ДОМ ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ !“ како дел од проектот „Обезбедување на пристојни… [...]
August 9, 2023ТековниВо рамките на проектот „Ромскиот граѓански сектор за пристап кон ЕУ“, Ромскиот Ресурсен Центар од Скопје објавува јавен повик за избор на тренер за испорачување на тренинзи за јакнење на капацитетите на невладините организации. Деталите за повикот може да ги најдете во самиот повик кој е прикачен подолу на следниот… [...]
March 28, 2023Uncategorized / НовостиНа Собранието за 2023 година, Ромскиот Ресурсен Центар ја усвое политиката за заштита на децата. Со оваа политика се уредуваат принципите, правилата и вредностите за заштита на правата на децата во рамките на работата на РРЦ. Најдобриот интерес за децата е принципот кој не води кога работиме со деца. Оваа… [...]
March 9, 2023НовостиПрограмскиот Директор на Ромскиот Ресурсен Центар, Себихан Демировски, имаше свое обраќање во рамките на ромската редакција Бијандипе во МРТВ. Себихан Демировски во своето излагање го презентираше проектот “Обезбедување на пристојни услови за домување за ромските семејства во општина Прилеп“ кој е финансиран од Европската Унија. Голема благодарност до екипата на… [...]
Визија

Ромски Ресурсен Центар е самостојна стручна организација со цел да придонесе за развој на заедницата и за европската интеграција на Република Македонија.

Мисија

РРЦ е невладина и непрофитна организација со целосно развиени човечки ресурси која има постигнато самоодржливост која придонесува за мултиетничко и транспарентно општество, социјална вклученост на маргинализираните групи и родовата еднаквост, подобрување на личните капацитети на млади и промоција на РРЦ како фасцилитатор и испорачувач  на консултантски услуги на владини и невладини организации и бизнис секторот.

Едукација и личен развој

No post found

Донатори и партнери

[logoshowcase]