Дистанца од 2 метри, 20 минути пауза меѓу разговорите… Еве ги правилата од протоколот за запишување првачиња

Владата на вчерашната седница го усвоила протоколот за запишување ученици во прво одделение во основните училишта. Уписите ќе се реализираат во јуни. Прочитајте ги правилата, кои ги објави министерот за образование и наука Арбер Адеми, а кои мора да ги почитуваат и родителите и вработените во училиштата.

Извор-Министерство за образование и наука