Заврши имплементацијата на Кампот за медицинари Роми за 2014 година

РРЦ ја заврши имплементацијата на Кампот за медицинари Роми за 2014 година кој што се имплементира како дел од проектот “Камп за застапување за медицинари Роми 2014“. Овој проект е дел од Програмата за стипендирање на медицинари Роми, Компонента за застапување која што е финансирана од страна на Фондацијата Отворено општество од Будимпешта и Ромскиот Образовен Фонд.

За оваа активност извести ТВ Нова. Кликнете <овде> за да ја прочитате статијата.