Тренинг за тутори за учебната 2016/2017 година

Тренинг за тутори за учебната 2016/2017 година

На  07,08 и 09.10.2016 се оддржа тренинг за тутори во рамки на проектот „Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основното образование во Р.Македонија“Проектот го имплементира РРЦ од Скопје во партнерство со СОНЦЕ од Тетово, Министерство за образование и наука и уште 10тина локални невладини организации. Проектот финансиски е поддржан од Ромскиот Едукативен Фонд од Будимпешта.