Тренинг за тутори 1 за учебната 2014/2015 година

Тренинг за тутори 1 за учебната 2014/2015 година

Од 27.09.2014 до 28.09.2014 во рамки на проектот ” Туторска подршка за ученици Роми кои учат во второ, трето и четврто одделение во Шуто Оризари”беше реализиран тренингот за тутори на  Педагошкиот Факултет – ” Св.Климент Охридски” Скопје.

Не тренингот беа присутни 50 тутори/студенти и дипломирани на факултети кои произведуваат наставники кадри .

Им беше презентиран моделот на туторство, и се работеше на техники и методи за работа со деца од ранливи категории.