Република Северна Македонија прогласи вонредна состојба во државата!

Денеска претстедателот на државата Стево Пендаровски по предлог на владата на Република Северна Македонија прогласи вонредна состојба во државата. Вонредна состојба е прогласена како мерка за заштита зголемување на заштитата и спречувањето на ширењето на Корона вирусот COVID 19 помеѓу граѓаните. Времетраењето на вонредната состојба е прогласена за 30 дена…

Continue Reading