Средба со Заменик претседателот на Владата на Република Македонија

Средба со Заменик претседателот на Владата на Република Македонија

Претставници од Ромскиот Ресурсен Центар остварија средба со Заменик претседателот на Владата на Република Македонија, д-р Арбр Адеми.

На средбата, Вицепремиерот Адеми, во името на Владата на Република Македонија упати честитка до двете организации РРОМА и Ромски Ресурсен Центар – добитници на наградите за спроведувањето на проекти за вклучување и интеграција на ромските деца и млади луѓе.