Тренинг за тутори 1 за учебната 2015/2016 година

Тренинг за тутори 1 за учебната 2015/2016 година

Ромскиот Ресурсен Центар во рамки на проектот “Туторска подршка на ученици Роми кои учат во основното образование во Р.Македонија” со партнерските невладини организации од Куманово и Скопје, го организираше првиот тренинг за тутори.Тренингот започна денес, 30.10.2015 (Петок) ќе трае до 01.11.2015 (Недела) и се одржува во просториите на Педагошкиот факултет во Скопје