Испружи ги нозете колку што ти е чергичето или повеќе од тоа???

Испружи ги нозете колку што ти е чергичето или повеќе од тоа??? Во можност сте да добиете голем проект кој што во моментот е надвор од Вашите можности. Притисокот со кој ќе се соочите може  да влијае на другите (тековни) продукти. Неквалитетен продукт, може да ја загрози Вашата репутација. Згора…

Continue Reading

Пет принципи за развивање на лидерските способности

Пет принципи за развивање на лидерските способности Самопочитување Луѓето се мотивирани да работат ако се чувствуваат важни. Ефективните лидери им помагаат на своите вработени да развијат самопочитување. Ова може да се постигне ако обрнете повеќе внимание на нив и на нивното мислење секој пат кога ќе се најдете во разговор.…

Continue Reading

Пет лесни чекори за мотивација

Пет лесни чекори за мотивација   Како менаџментот постигнува мотивација на работното место во денешното општество? Тоа е одлично прашање, затоа што успехот лежи во мотивирано работно место. Без мотивација крајниот резултат е слаб квалитет на работното место. Некои прашања кои требаат да се земат во превид кога станува збор…

Continue Reading

Пет чекори кои ќе ви помогнат да ги остварите вашите цели

Дали некогаш сте се надевале дека може да бидете подобри од она што сте во моментов? Без разлика дали тоа е во приватниот живот или во вашата професионална кариера, вие мора да си поставите цели и истите да ги остварите. Многу студии покажуваат дека луѓето кои ги имаат издефинирано своите…

Continue Reading

Намалете ги трошоците за време на празниците

Новогодишната треска и празничната атмосфера се чувствува. Секој празник иста песна, а посебно овој период, предновогодишниот. Во Македонија за жал ништо не функционира од 15.12 до 15.01. Или се слави или тие што славеле се рехабилитираат од славењето. Кесињата се одврзуваат и не се размислува за тоа колку ќе се…

Continue Reading

Глобализација…како позитивно да се искористи!?

Сите зборуваат за некаква глобализација.  „Светот се глобализира…светот е едно глобално село…глобализацијата била ова, значела тоа…итн“, но воопшто не сме сигурни колку луѓето кај нас го сфаќаат вистински концептот на глобализација, прифаќаат или најважно, искористуваат. Околу глобализацијата и нејзините позитивни или негативни ефекти, посебно на земјите во развој, има многу…

Continue Reading

Дали и колку ризикувате?

Дали и колку ризикувате? Ризикот генерално се сфаќа во негативна смисла. Кога се мисли на ризик, се мисли на опасност, тензија, непријатна ситуација или можна загуба. Меѓутоа ризикот има своја позитивна страна (т.н интелегентен ризик).  Со превземање на ризик во животот и работата, ние растеме, учиме и создаваме можност за…

Continue Reading

Купувајте знаење…

Да не звучи клише, но „Знаењето, стварно е моќ“. Денес, во време на целосна, глобална поврзаност и лесна достапност на информации од секаков вид, единствен начин да се биде пред вашиот конкурент, како и да постигнете напредок и развој, мора да инвестирате во едукација и знаење. Некои го поистоветуваат зборот…

Continue Reading