Продолжуваат туторските часови и по завршувањето на учебната година

Заврши учебната година, но туторските часови со нашите ученици продоложуват. Предизвикот за организирање на onile настава е навистина голем, но тимската работа и желбата за учење е тоа што ни помага во успешно надминување на сите препреки. Во прилог може да проследите неколку слики од денешните туторски часови со учениците…

Continue Reading

Средба со декани и професори од Педагошките факултети и Педагогија

Средба со декани и професори од Педагошките факултети и Педагогија На 10.07.2017 Ромскиот Ресурсен Центар и НВО СОНЦЕ од Тетово реализираа средба со Деканите на Педагошките факултети и Филозофскиот факулет во Скопје. Настанот се реализира во рамки на проектот “Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основното образование во…

Continue Reading

Социјални активности во рамки на проектот “Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во оснвното образоване на Р.Македонија”

Социјални активности во рамки на проектот “Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во оснвното образоване на Р.Македонија” Во рамки на проектот “Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во оснвното образоване на Р.Македонија” на ден 14.06.2017 (Среда) беше организирана посета на Зоолошката градина и Природонаучниот музеј во град Скопје,…

Continue Reading

Успешно завршена имплементација на проектот ,,Туторска поддршка на ученици Роми во основното образование во Р.Македонија”

Успешно завршена имплементација на проектот ,,Туторска поддршка на ученици Роми во основното образование во Р.Македонија” Успешно завршена имплементација на проектот ,,Туторска поддршка на ученици Роми во основното образование во Р.Македонија” Проектот е имплементиран од Ромски Ресурсен Центар-Скопје и Асоцијација за Демократски Развој на Ромите Сонце-Тетово. Туторска поддршка добиваа учениците од…

Continue Reading

1ва награда за интеграција на Ромите од Европска Комисија за проектот “Туторска поддршка на ученици Роми во основното образование во Р.Македонија”

1ва награда за интеграција на Ромите од Европска Комисија за проектот “Туторска поддршка на ученици Роми во основното образование во Р.Македонија”. Ромскиот Ресурсен Центар ја доби првата награда за интеграција на Ромите од Европска Комисија за проектот “Туторска поддршка на ученици Роми во основното образование во Р.Македонија”. Ова преставува потврда…

Continue Reading

Координативен состанок со туторите

Координативен состанок со туторите На 06.03.2016 година (Понеделник), Bo Ромскиот Ресурсен Центар се реализираше четврт координативен состанок со туторите во рамките на проектот „Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основното образование во Р.Македонија“ кој е финансиран од Ромскиот Едукативен Фонд (РЕФ) – Будимпешта и поддржан од Министерството за…

Continue Reading

Доделување на училишен прибор за учебната 2016/2017 година

Доделување на училишен прибор за учебната 2016/2017 година Во рамките на проектот ,,Туторска подршка на ученици роми кои учат во основното образование во Р.М.” На учениците кои редовно посетуваат туторска настава им беа доделени школски прибори.Проектот финансиски е подржан од РЕФ-Будимпешта,a се имплементира во партнерство со Министерството за Образование и…

Continue Reading

 Редовен координативен состанок со главните партнери на проектот “Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основното образование во Р. Македонија

 Редовен координативен состанок со главните партнери на проектот “Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основното образование во Р. Македонија На 18.01.2017 во рамки на проектот “Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основното образование во Р. Македонија” се одржа редовен координативен состанок со главните партнери на проектот…

Continue Reading

Посета на две основни училишта во Куманово

 Посета на две основни училишта во Куманово  вклучени во проектот  „Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основното образование во Р.Македонија“ На ден 23ти Декември РРЦ ги посети училиштата О.У. „Крсте П. Мисирков“, „Браќа Миладиновци“ и „Кристијан Тодоровски – Карпош“ во општина Куманово. Училиштата се вклучени во имплементацијата на…

Continue Reading

Посета на основното училиште во Делчево

Посета на основното училиште во Делчево,  вклучено во проектот  „Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основното образование во Р.Македонија“ На ден 17ти Декември РРЦ го посети училиштето „Ванчо Прќе“ во општина Делчево. Училиштето е вклучено во имплементација на проектот „Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основното…

Continue Reading