Координативен Состанок со локалните партнери во рамки на проектот„Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основното образование во Р.Македонија“

Координативен Состанок со локалните партнери во рамки на проектот„Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основното образование во Р.Македонија“ На 3ти Декември 2016 година (Сабота) Ромскиот Ресурсен Центар (РРЦ) во своите простории реализираше координаривен состанок со локалните партнери во рамките на проектот: „Туторска поддршка на ученици Роми кои учат…

Continue Reading

Посета на Ромскиот Образовен Фонд од Будимпешта на туторски час во О.У. „Браќа Рамиз и Хамид“

Посета на Ромскиот Образовен Фонд од Будимпешта на туторски час во О.У. „Браќа Рамиз и Хамид“ На 4ти Октомври 2016 година, претставници од Ромскиот Едукативен Фонд (РЕФ) беа на посета на туторски час во О.У. „Браќа Рамиз и Хамид“. Инаку проектот „Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основното…

Continue Reading

Тренинг за тутори за учебната 2016/2017 година

Тренинг за тутори за учебната 2016/2017 година На  07,08 и 09.10.2016 се оддржа тренинг за тутори во рамки на проектот „Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во основното образование во Р.Македонија“Проектот го имплементира РРЦ од Скопје во партнерство со СОНЦЕ од Тетово, Министерство за образование и наука и уште…

Continue Reading

Координативен состанок со Министерство за Образование и Наука

Координативен состанок со Министерство за Образование и Наука и локалните партнери во рамки на проектот “Туторска поддршка на ученици Роми кои учат во оснвното образование во Р.Македонија” Управата за развој и унапредување на образованието на заедниците при МОН во соработка со Ромскиот Ресурсен Центар во рамки на проектот “Туторска поддршка…

Continue Reading