Република Северна Македонија прогласи вонредна состојба во државата!

Денеска претстедателот на државата Стево Пендаровски по предлог на владата на Република Северна Македонија прогласи вонредна состојба во државата. Вонредна состојба е прогласена како мерка за заштита зголемување на заштитата и спречувањето на ширењето на Корона вирусот COVID 19 помеѓу граѓаните. Времетраењето на вонредната состојба е прогласена за 30 дена…

Continue Reading

Училиштата и градинките ќе се затворат по препорака од владата на Република Северна Македонија како мерка за спречување на ширењето на вирусот COVID 19

Од 11.03.2020 година високо образовните установи, средните и основните училишта, како и градинките во целата држава нема да работат и ќе бидат затворени во наредните 14 дена. Деновиве во Република Северна Македонија почнуваат да се појавуваат случаеви заразени со Корона вирусот COVID 19. Со цел да се заштитат децата, учениците…

Continue Reading