Прома проект: Билтен 2

Почитувани,

Во рамките на проектот ПРОМА, партнерските организации го подготвија и вториот билтен кој содржи информации за статусот со образованието на жената Ромка во земјите: Северна Македонија, Грција, Романија, Шпанија и Германија.

Проектот е финансиран од Европската Унија преку ЕРАСМУС + програмата КА2 акција.

Партнери кои го имплементираат проектот се: CLNR – Романија, Ромски Ресурсен Центар – Северна Македонија, Simplexis – Грција, Magenta – Шпанија и BK – CON – Германија.

Повеке детали можете да најдете во самиот билтен!