Генералниот менаџер на РРЦ ја најави донаторската акција во ромската редакција „Бијандипе“ во МРТ4

Генералниот менаџер на Ромскиот Ресурсен Центар, Себихан Демировски, ја најави донаторската акција која се организира во рамките на проектот „Здружи се за заедницата“ кој е имплементиран од Здружението „Конект“. Проектот е финансиран од УСАИД.

Донаторската акција ќе се реализира во недела на 26.11.2023 во општина Шуто Оризари во новиот пазар „Амаро Базар“.

Акцијата е дел од кампањата „ТОПОЛ ДОМ ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ!“. Кампањата се спроведува во рамките на проектот „Обебзедување на пристојни услови за живеење за ромските семејства“.

Целта на оваа акција е да се промовира нешто ново и да се анимира ромската заедница да биде активна во вакви акции и да се зајакне свеста за потребата од меѓусебна поддршка и солидарност особено кон најзагрозените семејства.

Себихан Демировски ги повикува сите невладини организации, ромската бизнис заедница, како и политичките партии да земат учество на овој настан, затоа што целта на овој настан е благородна и претставува можност сите да се собереме на едно место и да ја покажеме на хуманост и емпатија со оние на кои најмногу им треба поддршка.

Да помогнеме и да обезбедиме соодветен и топол за секое дете!

Видеото со изјавата на Генералниот менаџер на РРЦ можете да ја проследите во прилог:

https://youtu.be/y5g1IKubzus