Генералниот менаџер на РРЦ ја најави донаторската акција во ромската редакција „Бијандипе“ во МРТ4

Генералниот менаџер на Ромскиот Ресурсен Центар, Себихан Демировски, ја најави донаторската акција која се организира во рамките на проектот „Здружи се за заедницата“ кој е имплементиран од Здружението „Конект“. Проектот е финансиран од УСАИД. Донаторската акција ќе се реализира во недела на 26.11.2023 во општина Шуто Оризари во новиот пазар…

Continue Reading

Донаторска акција „ТОПОЛ ДОМ ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ!“ во рамките на Денови за донирање.

Ромскиот Ресурсен Центар се придружува на акцијата за Денови за донирање и се организираат во рамките на проектот „Здружи се за заедницата“ кој го спроведува Здружението „Конект“. Проектот финансиски е поддржан од УСАИД. РРЦ ја организира кампањата „ТОПОЛ ДОМ ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ !“ како дел од проектот „Обезбедување на пристојни…

Continue Reading