Здравственa работилници со ромски семејства во општина Шуто Оризари

Здравственa работилници со ромски семејства во општина Шуто Оризари Во рамките на follow – up фазата од проектот Летен камп за застапување за медицинари Роми, Ромскиот Ресурсен Центар (РРЦ) поддржа организирање на  едукативни здравствени работилници со ромски семејства. На ден 05.02.2011 година, здравствена работилница со Ромски семејства беше реализирана во…

Continue Reading

Здравствени работилници со ромски семејства во општина Прилеп

Здравствени работилници со ромски семејства во општина Прилеп   Во рамките на follow – up фазата од проектот Летен камп за застапување за медицинари Роми, Ромскиот Ресурсен Центар (РРЦ) поддржа организирање на  едукативни здравствени работилници со ромски семејства во општина Прилеп. Целта на работилниците бешe да се подигне степенот на…

Continue Reading

Здравствени работилници со ромски семејства во општина Кичево

Здравствени работилници со ромски семејства во општина Кичево   Во рамките на follow – up фазата од проектот Летен камп за застапување за медицинари Роми, Ромскиот Ресурсен Центар (РРЦ) реализираше едукативни здравствени работилници со ромски семејства во општина Кичево. Целта на работилниците e да се подигне степенот на информираност, свеста…

Continue Reading

Повик за практиканство за медицинари Роми за 2014 година

Ромски Ресурсен Центар (РРЦ) објавува повик за практиканство за Роми ученици/студенти на средно стручните медицински училишта/медицински факултети во Република Македонија. Оваа активност се имплементира во рамки на проектот “Kамп за застапување 2014“ како дел од програмата Јавно здравје/Програма за медицински стипендии за Роми (РХСП) – Компонента за застапување, при Фондацијата…

Continue Reading

Заврши имплементацијата на Кампот за медицинари Роми за 2014 година

РРЦ ја заврши имплементацијата на Кампот за медицинари Роми за 2014 година кој што се имплементира како дел од проектот “Камп за застапување за медицинари Роми 2014“. Овој проект е дел од Програмата за стипендирање на медицинари Роми, Компонента за застапување која што е финансирана од страна на Фондацијата Отворено…

Continue Reading

Не им е среќен 8ми Април на Адиле, Шанкар и Руфат…

Облачно попладне, со најави за врнежи во текот на денот. Денот сепак на повеќето од нас е зелено-син, со црвени примеси.. таков ми е барем мене timeline-от на ФБ, од сите пријатели кои на профилните слики го имаат ставено Ромското знаме (барем денес).. ама ако, се радувам, се сеќавам уште…

Continue Reading