Жените Ромки во Прилеп учат за дигитална писменост!

Во рамките на проектот „Обезбедување на соодветни услови за живеење за ромската заедница во Прилеп – СДЛР“ се спроведува курс за дигитално описменување на жени Ромки. Оваа активност е дел од програмата за зајакнување на вештините за вработување кај жените и младите Роми. Во рамките на оваа програма се вклучени…

Continue Reading

Проект „Обезбедување на пристојни услови за домување на ромската заедница во општина Виница“

Здружението за поддршка на маргинализирани заедници – Ромски Ресурсен Центар (РРЦ) во соработка со CELIM (Centro Laici Italiani per le Missioni) од Италија, Милано и општина Виница  од Ноември 2019 година почнаа со имплементација на проектот „Обезбедување на пристојни услови за домување за ромската заедница во општина Виница – СДХ“.…

Continue Reading

Проект “Зголемување на пристапот и партиципацијата на децата Роми до квалитетен ран детски развој и основно образование“

Здружението за поддршка на маргинализирани групи „Ромски Ресурсен Центар“ – Скопје во партнерство со Асоцијација за Демократски Развој на Ромите Сонце – Тетово веќе втора година го имплементира проектот “Зголемување на пристапот и партиципацијата на децата Роми до квалитетен ран детски развој и основно образование“. Проектот е финансиран од Европската…

Continue Reading